Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon Nyhetsbrev torsdag 21. august 2014
Nytt fra KA uke 34

Utvelgelse av styringssystem og FDVU-system

KA har startet prosessen med å velge ut et styringssystem og et FDVU-system (Forvaltning, drift, vedlikehold og utviklingssystem) for de norske kirkene. Vårt mål er å ha systemene tilgjengelig til innkjøp av alle fra og med 1. januar 2015. Enova gir et enøk-tilskudd for installasjon av styringssystemet. KA anbefaler alle å vente med en anskaffelse inntil dette systemet er tilgjengelig. De av dere som fortiden vurderer å anskaffe et styringssystem for styring av de tekniske installasjonene i kirka, kan for mer informasjon ta kontakt med harald.ringstad@ka.no.

Kurs om byggherrerollen og offentlige anskaffelser

29.-30. oktober arrangeres kurs om byggherrerollen og offentlige anskaffelser i Oslo. Formålet med kurset er å bevisstgjøre fellesrådene på deres ansvar som eiendomsforvaltere og forbedre organiseringen av bygge- og rehabiliteringsprosjekter. Kurset er et samarbeid mellom KA og Grette Advokatkontor. Målgruppen for kurset er kirkeverger og byggansvarlige. Det er også åpent for eksterne (eksempelvis rådgiver innen rehabilitering og kirkebygg). Kurset er nå åpnet for påmelding.

Du finner mer informasjon og påmelding her.

KAs høstkonferanse

Det er fremdeles mulig å melde seg på til høstens store begivenhet! Høstkonferansen arrangeres 22.-24. september i Oslo.

Mer om høstkonferansens spennende program og påmelding finner du her.

KA minner om…

Kurs i A-ordningen/Ugiftsgodtgjørelser og naturalytelser
8. oktober holdes det kurs i A-ordningen, utgiftsgodtgjørelser og naturalytelser. Kurset passer for kirkeverger og medarbeidere innenfor økonomiområdet, som arbeider med lønns- og personalspørsmål. Kurset kan kombineres med MVA-dag 9. oktober. Påmeldingsfrist er 6. september.

Mer informasjon og påmelding finner du her. 

MVA-dag 2014
MVA-dag 2014 arrangeres 9. oktober. Her vil de grunnleggende forhold i merverdiavgiftssystemet bli gjennomgått med hovedregler og unntaksbestemmelser. Målgruppen for kurset er kirkeverger og medarbeidere som må ta stilling til spørsmål om mva og mva-kompensasjon, samt ekstern regnskapsfører og revisor. Kurset kan kombineres med kurs i A-ordningen/Utgiftsgodtgjørelser og naturalytelser 8.oktober. Påmeldingsfrist er 6. september.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vennlig hilsen
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
© KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo — Besøksadr.: Rådhusgt. 1-3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 — E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her.