Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon Nyhetsbrev torsdag 28. august 2014
Nytt fra KA uke 35

Vakker kirke fortjener vakre bilder

På Kirkesøk.no har vi bilder av alle landets kirker. Hvordan er bildet av din kirke eller dine kirker? KA vil om noen få uker starte en kampanje der kirkebilder på Kirkesøk deles på sosiale medier. Da gjelder det at dere har gode bilder!

Det er fortsatt stor variasjon i kvaliteten på bildene av den enkelte kirke på Kirkesøk.no. Noen kirker vises i sin fineste prakt på en solskinnsdag, andre ser litt gråere ut og har et dårlig utsnitt. Nå har du sjansen til å rette på det, før bildene begynner å komme ut på sosiale medier.

Neste gang en av dere er ved kirken på en fin dag, hvorfor ikke knipse noen bilder? Man får gode nok bilder med en mobiltelefon. Tips når man skal ta nye bilder:

Ta noen skritt bakover for å få et bedre utsnitt av kirken. Ta gjerne bilde av flere sider. Sollys midt i mot, gjør det vanskelig å få gode bilder. Velg en litt annen vinkel.

Når dere har tatt bilder så legger dere de inn på riktig bygg i Kirkebyggdatabasen. Send så en epost til cathrine@ka.no og gi beskjed om hvilket bygg og hvilke bilder som er lagt inn. Alternativt sender dere bildene på e-post til samme adresse og så kan vi legge det inn på riktig sted i Kirkebyggdatabasen og skifte ut bildene på Kirkesøk.

Kirkesøk er et utstillingsvindu for kirken. Kirkene i Norge representerer noe helt spesielt. Det vil vi vise frem!

Kirkeloven på høring

Vi forventer at Kulturdepartementet snarlig sender endringer i Kirkeloven ut på høring. Dette blir et omfattende dokument av stor betydning for hele Den norske kirke. Vi har grunn til å tro at høringsfristen blir slik at fellesrådene bør planlegge for et møte i oktober for å vedta sin høringsuttalelse. Fellesrådene bes ta dette med i planleggingen.

Utlysning av midler til kompetanseutvikling i undervisningsstillinger

Det utlyses midler til kompetanseutvikling i undervisningsstillinger. Utlysningen omfatter 3 ulike ordninger for individuell kompetanseutvikling og 2 ordninger for regionale kompetansetiltak. Vi oppfordrer medlemmene til å sette seg inn i hvilke muligheter de har for å få støtte til utvikling og kompetanseheving for sine ansatte! Søknadsfrist 1. oktober 2014.

Les mer.

Kurs i personalledelse

Hvordan rekruttere og lede medarbeidere? Hvordan utvikle en personalpolitikk som skaper engasjement og arbeidsglede? Dette er blant temaene som vil bli drøftet på kurset Personalledelse 13.-14. november på Gardermoen. Målgruppen for kurset er kirkeverger, daglig ledere og andre som har personalansvar, samt medlemmer av fellesråd.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

KA minner om…

Kurs i A-ordningen/Utgiftsgodtgjørelser og naturalytelser

Kurset arrangeres i Oslo 8.oktober. Påmeldingsfrist er 6. september. Mer informasjon og påmelding finner du her.

MVA-dag 2014

Årets MVA-dag arrangeres i Oslo 9. oktober. Påmeldingsfrist er 6. september. Mer informasjon og påmelding finner du her.

HMS grunnopplæring 40 timer for kirken

Fagakademiet arrangerer HMS grunnopplæring for kirken, som er lovpålagt opplæring for verneombud og medlemmer i Arbeidsmiljøutvalg. Kurset er utarbeidet i samarbeid mellom KA, FAD og Fagakademiet.

Mer informasjon finner du på Fagakademiets hjemmesider.

Vennlig hilsen
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
© KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo — Besøksadr.: Rådhusgt. 1-3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 — E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her.