Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 09. juli 2015
&nsbp;

Ofte stilte spørsmål om tariff – og ny tabell

Rundskriv 09/2015 om iverksetting av tariffoppgjøret 2015, herunder oppstart av nytt lønnsystem, ble publisert i forrige uke. Vi har etter det fått en del henvendelser fra medlemmene, og mange er usikre på om de gjør lønnsjusteringene korrekt, og om de forstår forholdet mellom de ulike tabellene i rundskrivet riktig. Vi har derfor opprettet en egen side med ofte stilte spørsmål om tariff 2015, og svar til disse. Vi har i tillegg skrevet litt mer om de ulike tabellene, og dessuten laget en helt ny tabell over det nye lønnssystemet som forhåpentligvis vil være lettere å forstå. Se mer på lenkene nedenfor.

Se spørsmål og svar om tariff 2015.

Les mer om tabellene.

Sommer og fakturasvindeltid

I forrige uke skrev vi om Onlineopplysningen og deres fakturaer/tilbud som var blitt sendt ut til en flere av KAs medlemmer uten at det lå noen avtale bak.

Etter det har vi blitt kontaktet av en rekke andre medlemmer som også har mottatt slike fakturaer. Det gjelder i hovedsak Onlineopplysningen, men også andre firmaer som enten sender ut fakturaer helt uten avtale eller inngår avtaler med tvilsomme metoder.

Det viser seg altså at det er langt flere medlemmer enn de syv vi omtalte forrige uke som har blitt kontaktet. Vi ber alle være på vakt - sommertid og vikarer/lavere bemanning på plass betyr høysesong for de som opererer på denne måten. Ta gjerne kontakt med KA om det skulle være noen spesielle utfordringer i deres sak. 

Kurs i medbestemmelse – meld deg på!

Vi minner om at det arrangeres to OU-støttede kurs i medbestemmelse til høsten. Det første er på Gardermoen allerede 3.-4. september med påmeldingsfrist 7. august, det er fremdeles ledige plasser. Kurset er svært godt subsidiert av OU-midler, og koster kun kroner 1 000 per deltaker for to dager inkludert overnatting! Det ble arrangert to tilsvarende kurs i mai/juni, med meget gode tilbakemeldinger. Benytt sjansen til en oppdatering om regler for medbestemmelse, tillitsvalgte, arbeidstid etc!

Les mer og meld deg på her.

Ferietid

Det er ferietid, og i den forbindelse dukker det ofte opp spørsmål knyttet til beregning av feriedager, overføring av ferie eller fastsetting av tidspunktet for ferie. KA har tidligere publisert en artikkel som tar for seg en del av disse temaene, denne kan du finne her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .